Loading...
BRANDMELDINSTALLATIES2018-11-01T14:57:35+00:00

Brandmeldinstallaties

Met grote regelmaat breekt er een brand uit in bijvoorbeeld een woning of bedrijfspand. De oorzaak voor een brand kan heel divers zijn. Zo kan een brand ontstaan door kortsluiting of zelfs brandstichting. Onderzoek heeft uitgewezen dat in Nederland per dag in ongeveer 13 woningen brand uitbreekt. Zoals eerder vermeld kan dit verschillende oorzaken hebben.

Wij, Instatec, staan voor u klaar om uw woning of bedrijfspand te beschermen tegen brand. Onze brandmeldinstallaties zijn van de hoogste kwaliteit. 

Brandbeveiliging

Brandbeveiliging begint vaak bij de bouw. Voor de brandveiligheid moet de bouw voldoen aan het bouwbesluit. De gemeentelijke bouwverordening stelt aanvullende eisen, gebaseerd op de lokale situatie. Zo kan door langere aanrijdtijden van de brandweer een hogere mate van brandbeveiliging worden geëist. Het is daarom aan te raden om periodiek de brandbeveiliging van uw woning te controleren. Hierbij kunnen wij u uiteraard helpen. Wij zijn op de hoogte van alle richtlijnen van het Bouwbesluit.

Brandsignalering en blusmiddelen

Door middel van snelle signalering van een brand voorkomt u schade en slachtoffers. Rook-, hitte- en brandgasmelders slaan doordringend alarm zodat u op tijd het pand kunt verlaten. Blusmiddelen zoals een brandblusser, brandslang of blusdekens kunnen een beginnende brand bestrijden. Zorg ervoor dat de vluchtwegen altijd goed bereikbaar zijn. Het vluchtrouteplan moet voor iedereen duidelijk zijn. Schaf zo nodig vluchtladders aan. Bij brand is er namelijk geen tijd om na te denken!

Brandmeldinstallatie

Een brandmeldinstallatie bestaat uit verschillende componenten en wordt door onze medewerkers op de situatie ter plaatse ontworpen. De brandmeldinstallatie alarmeert u tijdig voor brand. Als u bent aangesloten op onze meldkamer, dan is de brandweer snel ter plaatsen. Dankzij dergelijke hulpmiddelen beschermen wij uw woning of bedrijfspand beter tegen brand. Onze medewerkers minimaliseren de kans tot een brand en dat is ons doel. U kunt te allen tijde contact met ons opnemen voor advies.